Ofte stilte spørsmål og svar

Her finner du mer informasjon på det meste innenfor Norgesmesterskap i alle grener

Man kan ta av en jakke eller kjole hvis det er en del av fortelling. (Dette er ikke lov i sport)

Rumpa, ‘buttocks’ må dekkes. Se her for eksempel fra tidligere Pole Art deltaker: https://www.youtube.com/watch?v=V-YRd1YphBU

Ja du som er amatør kan delta i Amatør Singel, men må da opp i Doubles Competitive og partner er i divisjon competitiv. Nei, men vi anbefaler at dere gjennomfører for sjekk av utstyr og scene. Møt opp 45 min før din tid. Rekkefølgen er samme som er satt opp på våre nettsider som også er samme rekkefølge på konkurransedagen

Det er lov med human props. Ingen begrenset på antall human props. Samme kostymeregler som for utøvere gjelder for human props. Human props må ha egen billett om personen ikke allerede er med som utøver.

Ja, alle må ha treningsdress. Dersom man ikke har eget lag, kan man låne fra NPAF. Treningsdress må være på under åpningsseremoni og premieutdeling. Se mer om regler for treningsdress på vår nettside.

Ja alle må tilhøre et lag/studio. Ved påmelding til NM setter man inn lagnavn. Hvis man ikke tilhører et lag så kan man stille for NPAF. Ved åpningsseremoni blir man ropt opp etter lag.

Det er ikke obligatorisk, men det anbefales og man får høyere poeng for at man har benyttet seg av hele scenen. Det gjelder for både sport og artistisk.

For dobbels, vil det kreves kun “standard” dificulty triks som begge utøverne må gjøre synkronisert. Det er ingen partner-triks hvor en må løfte en annen. Men man må fylle ut Lift skjema i tillegg til difficulty skjema. (NB kun for sport)

Triks må gå direkte fra ett triks til et annet. Om du stopper opp for å komme videre er det ikke lengre en direkte overgang og du vil ikke få bonus for direkte overgang. Husk max 3 CB er lov

Nei, det er ikke noen tides begrensning. Men, man dømmes på at stenger/floorwork er balansert.

Du må oppfylle minimumskravet som står beskrevet i tekst ved trikset. Om det ikke er spesifisert cup grip, eller hvor på kroppen du skal holde grepet så har det ikke noe å si. Kun tekst som gjelder og ikke bildet.

Hoop skal være tapet og kan være single eller 0 point. Utøvere kan ta med egen hoop. NPAF har listet opp hvilke og hva slags utstyr vi har på vår nettside.

Ja, men den må gjøres høyt nok på stangen for at det skal være “risk factor” De fleste triks som ansees å være risk er merket med CPRF/RFB. Dette skal ikke føres opp på Difficulty skjema. Det er uansett opp til dommer å avgjøre om de anser trikset som risk eller ikke.

Du må føre opp combination bonus på skjema. Husk reglene for hvilke triks som kan kobineres og ikke.

Alle har maks 3 minutter hver på generalprøven. Hvordan du bruker tiden er opp til deg. Møt opp 45 min før din tid. Rekkefølgen er samme som er satt opp på våre nettsider som også er samme rekkefølge på konkurransedagen

Ja det stilles inn til hver utøver. Gå ut på scenen juster hoopen og finn din start posisjon.

Dry Hands, Girlie Grip, Pole Grip, Enviro Grip, Dragonfly Grip, Mighty Grip, Lupit pads, Dew Point

Ingen grepsprodukter er lov i aeral hoop eller silks

Alle utøvere som deltar i NM og VM må ha treningsdress. I NM så representerer du ditt studio/team. Tilhører du ikke et studio eller team så kan du leie treningsdress av forbundet.

Det finnes en egen beskrivelse av hvordan treningsdress skal se ut med tanke på logo størrelse. Det finner du → HER

Kommer du til VM så må du ha treningsdress som du leier av forbundetI Kategorien Sport så må alle utøvere utenom Para levere et difficulty sheets. Det må inneholde de triksene du skal utføre. Det er ulike regler for kostyme for sport og artistisk. Samt om det er Pole eller Aerial.

 1. Damer må ha en del dress
 2. Menn kan ha bukser eller ¾ leggings
 3. Ikke ha farge som går i ett med din egen hudfarge
 4. ikke gjennomsiktig 
 5. Ettersittende slik at man enkelt kan se alle linjer
 6. Ikke lov til å ta av seg noen klær

Se i vårt dokument som ligger på nettsiden vår: Utstyr og rigging. Der står alt om Hoop, silks, scene og matter. Du kan bruke NPAF sitt eller ta med egen

Coach må kunne og forstå POSA regler samt være en støtte for utøver. Coach er den eneste som har lov til å sitte sammen med utøver mens utøver venter på sine poeng. Junior må ha en coach til å passe på seg under hele opptrednen. Coach må ha egen billett for å kunne komme inn.

Du kan stille i Amatør dersom du:

 • Ikke behersker teknikker i triks som gir poengsum over 0.5
 • Ikke deltatt i competitive på over 3 år
 • Ikke har undervist over nybegynner nivå, ikke undervist tricks opp-ned
 • Stiller i doubles hvor begge personer treffer på kriterier som gjelder for Amatør
 • Stilt i en Amatør kategori med mer enn 3 utøvere og ikke har fått 1. plass.

Du må stille i Competitive dersom du: 

 • Behersker teknikker i triks som gir poengsum over 0.5
 • Jobber profesjonelt og får betalt for å holde show
 • Har undervist over nybegynner nivå, har undervist tricks opp-ned
 • Har stilt alene i din kategori i fjorårets konkurranse, og din poengsum tilsvarer 1 plass året før
 • Tidligere stilt alene i amatør og vunnet din kategori, og din poengsum tilsvarte topp 5 høyeste poengsum i over all, i kategorien amatør
 • Fått 1 plass i din kategori med mer enn 3 utøvere så må du gå videre til comp
 • Skal stille i doubles hvor en person treffer på kriterier som gjelder for Competitive

Ja NM er åpent for alle. Eneste krav som stilles er at du er medlem av forbundet fordi da er du også forsikret.

 

 • Ja alle utøvere må gjøre det 3 mnd før konkurransedagen. Bevis må sendes inn til NPAF. For mer spørsmål ta kontakt : antidoping@polesportnorge.no