Om NPAF​

Norges Pole & Aerial Forbund er frivillig drevet av medlemmer i NPAF, og er dedikert til å positivt fremme utviklingen av pole og aerial som en atletisk sport i Norge. NPAF skal støtte enkeltpersoner, foreninger og andre aktører som driver med Pole og Aerial Sport, i alle varianter og stilarter, i den hensikt å forene den norske Pole og Aerial Sport industrien. Fra og med 2015 har NPAF vært ansvarlig for å arrangere Norgesmesterskapet i Pole og Aerial.

Vår visjon er å gi våre trenere, dommere, idrettsutøvere og det øvrige poles og aerial samfunnet mulighet til å oppnå sitt høyeste potensial i alle aspekter av Pole og Aerial Sporten.

Vårt oppdrag er å motivere og inspirere folk til å delta i en trygg og effektiv Pole og Aerial Sport verden rundt.

Vi ønsker å oppnå vår visjon og vårt oppdrag gjennom våre fem hovedmål nevnt nedenfor: 

1. Pole og Aerial Sports Fokus –
Vi ønsker å motivere og inspirere alle trenere, dommere, idrettsutøvere og entusiaster til å ha glede av pole og aerial sport, ved å gi enkeltpersoner muligheten til å engasjere, utvikle og realisere sitt potensial ved alle aspekter av sporten, uavhengig av alder, bakgrunn, evne eller funksjonshemning.

2. Internasjonal suksess –
Vi ønsker at vår sport skal bli anerkjent nasjonalt og internasjonalt med representasjon på multisportarrangementer, Verdenslekene, og til slutt på de Olympiske og Paralympiske leker.

3. Utvikling av partnerskap –
Vi ønsker å utvikle sterke interne og eksterne partnerskap, på alle nivåer, for å kunne tilby muligheter, strukturer og støtte for Pole Sporten og det øvrige pole og aerial samfunnet.

4. Styrke profilen til Pole og Aerial Sports –
Vi ønsker å offentliggjøre og informere publikum om hele spekteret av Pole og Aerial Sportens aktiviteter, som fører til økt anerkjennelse, sponsing, finansiering, tilgang og deltakelse for vår sport.

5. Utøverstøtte –
Utviklingen av en omfattende pole og aerial sportstruktur og et samfunn for å støtte idrettsutøvereskarriere når de går ut av konkurrering. Vi ønsker å bygge en bærekraftig og langsiktig fremtid for Pole og Aerial Sportens idrettsutøvere.

6. Trenerstøtte –
Vi ønsker et samlet, etisk, inkluderende og verdifullt trenersystem hvor dyktige trenere støtter pole og aerial idrettsutøvere i alle stadier av deres utvikling.

7. Anti-Doping –
Vårt mål er å opprettholde et anti-dopingprogram i samsvar med Verdens antidopingbyrå (WADA) regler, som er anerkjent som gullstandarden i rettferdighet, likestilling og integritet på tvers av alle sporter og alle land.

8. Styre og regulere –
Å styre og regulere Pole og Aerial Sporten på en rettferdig og omfattende måte, fra et nasjonalt perspektiv, i alle regioner.

Norges Pole Sport Forbund ble grunnlagt 22. Oktober 2014 med det formål å forene idrettsutøvere, trenere, dommere og entusiaster. 

En stor takk til dere som har støttet oss i oppstarten:

Svein Edin Hagberg

Mai Phan

Miriam Susan Hansen Bjørgås

Tina Tufte Holtsdalen

Camilla Haukås Skjeseth

Herdis Jenssen

June Berntsen

Elise Jacobsen

Gøril Synnøve Johansen

Linda Engebretsen

Julie Bjanes

Pole ble en populær treningsform i 2000 og pole-konkurranser begynte å bli populære. Konkurranser hadde lite eller ingen poengvurdering eller vurdering av kriterier, ingen måte å konsekvent tildele poeng til de atletene som var teknisk og kunstnerisk overlegen, og regler inneholdt svært lite veiledning på hva dommerne så etter. 

I 2006 ble det gjennomført en undersøkelse av Katie Coates for å se hvordan polesamfunnet følte rundt å få Polesporten til å bli en olympisk sport. Over 10 000 stemte ja. I 2008 begynte Tim Trautman i USA å jobbe med Katie på å skape International Pole Sports Federation, og begrepet Pole Sports ble laget for å transformere Pole fra en fysisk aktivitet utført sosialt og for fitness, til en internasjonal sport og konkurranse.
Snart begynte nasjonale forbund å dannes og konkurrerende lag ble organisert. Det første Verdensmesterskapet i Pole Sports fant sted i 2012 med bare 43 idrettsutøvere fra 14 land; bare 5 var menn. I 2013 ble ungdomskategorien med bare 7 idrettsutøvere lansert. Bare 5 år senere, i 2017, var det en økning på over 80% i deltakelse i ungdomskategorien; i alt deltok 229 utøvere fra 36 land på World Pole Sports-scenen.

Norges Pole Sport Forbund og pole sport i media:

Styret 2024

Diana Nodland

Styreleder

Diana har drevet aktivt med pole siden 2015, og er eier av Unicorn Pole & Aerial studio samt Unicorn Poleshop og Aerial Movements på Strømmen. Hun har over 10 års ledererfaring og jobber fulltid som daglig leder og instruktør på Strømmen. 
Hun er sertifisert instruktør og har deltatt på flere konkurranser siden 2016. Diana har vært styreleder i NPAF siden 2022.

Michelle Åstrøm

Nestleder

Michelle startet med pole i 2013, og i 2018 begynte hun som elev hos Unicorn pole & aerial fitness. Hun har tidligere vært innom mange former for trening, spinning, styrke og Zumba. Michelle er sertifisert instruktør og underviser fast hos Unicorn. Hun har også konkurrert i NM og VM, samt deltatt i show opptreden.

Christine Børresen

Styremedlem

Christine har vært styremedlem og økonomiansvarlig i forbundet siden 2015. Hun har erfaring innen regnskap, administrasjon og innkasso. Christine er IPSF sertifisert dommer og instruktør hos Unicorn Pole Studio.

Joy Michon

Styremedlem​

Joy har vært ansvarlig for forbundets nettside og sosiale medier siden 2018. Hun jobber med digital strategi, konsept, kampanjer og design hos Gress Oslo. Joy trener og er instruktør i aerial hoop på Sometimes Pole & Aerial fitness i Oslo.

Elise Dahl Hansen

Styremedlem

Elise er instruktør for Lofoten Pole. Hun er personlig trener og online coach, og har bakgrunn fra turn, Calisthenics og fitness. Hun er x7 NM mester og bronsemedalist i VM 2023. Elise er poledommer og coacher også pole utøvere som ønsker å delta på NM eller VM.

Marthe Tvervåg Aalerud

Varamedlem

Marthe har trent pole siden 2014 og er sertifisert instruktør nivå 1-4. Hun jobber som radiograf på Sykehuset Østfold. Marte har vært med i NPAF siden 2022.

Ellen Sande

Varamedlem

Ellen har lang erfaring fra frivillighets arbeid fra bl.a. Natteravnene og Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps. Hun har også lang arbeids erfaring fra sikkerhetsbransjen. Ellen trener pole hos Unicorn pole studio og i NPAF jobber hun som sponsoransvarlig.

TRINE STORHAUG

Varamedlem

Trine trener ved Polefitness Hamar, hun har drevet med pole siden høsten 2019 og hoop siden høsten 2022. Hun er utdannet Hovedfag Informatikk fra NTNU og jobber til daglig som spesialrådgiver i e-helse i Helse Sør-Øst RHF. Trine ble medlem i styret 2023.

Vil du bli
en del av
NPAF?

Send oss en åpen søknad!

Det Norske Pole & Aerial forbundet består av et dedikert team som brenner for å utvikle Pole & Aerial miljøet i Norge. Som styremedlem får du være med i kjernegruppa som jobber for å inkludere og samle sporten i Norge, arrangere mesterskap, show og workshops.

For å søke deg inn til styret må du være dedikert til å sette av tid for arbeidsoppgaver og møter, være engasjert, samarbeidsvillig og god på kommunikasjon.

Som styremedlem får du delta gratis på workshops og andre event arrangert av forbundet. Du vil få muligheten til å utvikle dine egne kunnskaper innenfor samarbeid, ansvar, planlegging og gjennomføring av store arrangement, og mye mer.

Har du spørsmål gjeldende søknaden, arbeidsoppgaver eller andre ting kan du sende oss en mail til admin@polesportnorge.no

KONTAKT